Yıllardır Boş Kalan Milyarlık Yapılar

Milyar liralık değerleri ile bir dönem inşaat sektörünün sembolü olan binalar çürüyor. İşte büyük tanıtımla inşa edilen ve kaderine terk edilen yapılar…

İnşaat maliyetlerinin giderek yükseldiği ve bu alanda yatırım yapmanın el yaktığı bir dönemde, büyük reklam kampanyaları ile tanıtılarak inşa edilen milyarlık yapılar kaderine terk edildi.

Yatırım değeri 50 milyon lira ile 3,1 milyar lira arasında değişen ve bir dönem inşaat sektörünün sembolü olan binalar çeşitli nedenle kullanıma alınamadığı için çürüyor.

Denge Değerleme uzmanlarının yaptığı çalışmaya göre, İstanbul’da 11 büyük yapı yıllardır boş duruyor. Aralarında Zincirlikuyu’daki Tat Tower, Bayrampaşa’daki Ora Alışveriş Merkezi gibi yapıların yanı sıra konut siteleri, oteller ile sanayi sitelerinin yer aldığı yapıların kimileri 20 yıldır boş duruyor.

İşte büyük tanıtımla inşa edilen ve kaderine terk edilen yapılar…

100 MİLYON DOLARLIK TAT TOWER 33 YIL ÖNCE YAPILDI
Tat Tower, İstanbul’da atıl durumda kalan yapılar içerisinde, bulunduğu konum itibariyle en ön plana çıkan yapılardan biri. Vefat eden iş insanı Salih Tatlıcı’ya ait olan Tat Tower’ın inşaatına 1988 yılında başlandı. Tamamlanmış durumda ancak mirasçılar arasında anlaşmazlık ve hukuki süreçler nedeniyle kullanılamıyor. (Değeri 3,1 milyar lira)

MASLAK DİAMOND OF ISTANBUL, 18 YILDIR İMAR SORUNUNU AŞAMADI
Maslak’ta yer alan Hattat Holding’e ait Diamond of İstanbul projesi de uzun yıllardır tamamlanmamış durumdaki projelerden biri. 2003 yılında başlayan proje imar planı ve ruhsat iptallerine yönelik açılan davalar nedeniyle yarım kaldı.

BOSTANCI AVM’NİN İNŞAATI 20 YILDIR BEKLİYOR
Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nde yer alan Bostancı AVM’nin inşaatı 1995 yılına dayanıyor. AVM inşaatı 20 yılı aşkın süredir durmuş durumda. Yaklaşık 15 bin metrekare alana sahip inşaatın müteahhidinin iflas ettiği belirtiliyor. (Değeri 100 milyon lira)

7 YILDIZLI CAPRİCE GOLD OTEL YARIM KALDI
Caprice Gold Otel projesi, devre mülk sistemiyle İstanbul Bayrampaşa’da 2011 yılında Fadıl Akgündüz tarafından inşaatına başlanmış, 300 bin m2 7 yıldızlı bir otel konsepti olarak gündeme geldi. Ancak sonraki dönemde kaba inşaatı tamamlanmışken müteahhit şirketin iflas etmesi nedeniyle yarım kaldı. (Değeri 1,5 milyar lira)

TARABYA GRAND PRESTİGE OTEL YIKILABİLİR
Uran Holding’e ait olan yapının inşaatına 1989 yılında başlandı. Binanın sahibi olan İsmet Uran’ın 1995 yılında öldürülmesinin ardından inşaat süreci yavaşladı ve 2004 yılından itibaren inşaat tamamen durdu. Yıkılması bekleniyor.

ORA AVM, SADECE 1 YIL AÇIK KALDI
2007’de inşasına karar verilen, 2008’de inşaatı başlayan Ora AVM 2011 yılında açıldı. Ancak Ora AVM sadece 1 yıl açık kaldıktan sonra mağazalar hedefledikleri satışa ulaşamayınca kira sözleşmelerini iptal etti. Yaklaşık 2,5 milyar TL piyasa değeri bulunduğu belirtiliyor. Ziraat Bankası başta olmak üzere çeşitli bankaların alacaklısı durumunda olduğu Ora AVM iflas ettiği için hali hazırda yapı atıl durumda.

Yıllardır boş kalan diğer yapılar…

Matbaacılar sitesi, Değeri: 1 milyar lira

İstoç AVM & Otel projesi, Değeri: 875 milyon lira

Nexus Residence, Değeri:450 milyon lira

Ekşioğlu Sitesi, Değeri: 185 milyon lira

Fi Yapı, Değeri: 135 milyon lira

Verdemolino AVM, 90 milyon lira

Forum İstanbul I Blok, Değeri:50 milyon lira

Kaynak: https://www.dunya.com/foto-galeri/ekonomi/yillardir-bos-kalan-milyarlik-yapilar-galeri-632056

Benzer İçerikler

Pazar Araştırması Nedir? Nasıl Yapılır?

Pazar araştırması, işletmelerin müşteri beklentilerini, rakip durumunu ve piyasa trendlerini anlamalarına yardımcı olan kritik bir süreçtir. Bu süreç tüketicilerin düşüncelerini anlamak için anketler, odak grupları

İncele

Oto Ekspertiz Ücreti Ne Kadar

Oto ekspertiz ücreti konusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Oto ekspertiz fiyatları, aracın marka, model, yaş, kilometresi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Ekspertiz işlemi

İncele
Contact us

Kapsamlı Değerleme Hizmetleri İçin Bizimle İletişime Geçin

Sorularınızı yanıtlamaktan ve hizmetlerimizden hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Your benefits:
What happens next?
1

We Schedule a call at your convenience 

2

We do a discovery and consulting meting 

3

We prepare a proposal 

İletişim