İntermodal Taşımacılık

Küreselleşme, mal ve hizmetler için artan ve daha karmaşık bir küresel talebe yol açmıştır. Daha verimli, ekonomik ve sürdürülebilir lojistik akışlara duyulan ihtiyaç, intermodal taşımacılıkta büyük bir patlamaya yol açmaktadır. Bu, giderek daha fazla şirketin mallarını dünya çapında taşımayı tercih ettiği bir seçenektir.

İntermodal Taşımacılık Nedir Ve Nelerden Oluşur?

İntermodal taşımacılık, yükün bir araçtan diğerine taşınırken elleçlenmeden çıkış noktasından varış noktasına taşımak için iki veya daha fazla taşıma aracı kullanılarak tek bir birim veya araçta malların taşınmasıdır.

Bu taşıma türünde mallar, kargoda elleçlemeyi azaltmak ve böylece herhangi bir kayıp, kırılma veya hırsızlığı önlemek için kapalı kargo taşıma birimleri veya CTU’lar (konteynerler, mobil kutular veya yarı römorklar) halinde gruplandırılır. Bu birimler ayrıca nihai varış yerlerine ulaşmak için kullanılan çeşitli ulaşım araçlarına (karayolu, demiryolu, deniz vb.) transferlerini veya aktarmalarını da kolaylaştırır.

Intermodalite, temelde, farklı taşıma modları arasında daha fazla entegrasyon ve tamamlayıcılık sağlayarak, mal nakliye sisteminin bir noktadan diğerine daha verimli kullanılmasını sağlar. Ve amacı malzeme ve malların daha hızlı ve verimli aktarma operasyonlarını sağlamaktır.

İntermodal Taşımacılığın Faydaları

1-) Daha düşük maliyetler: Dolu konteynere ihtiyaç duymayan bir ihracatçı, tam tır yükü ve grupaj rejimlerinin birleştirilmesine izin verdiği için intermodal taşımaya başvurabilir.

2-) Çevik lojistik operasyonlar: Yükleme birimlerinin kullanılması, malların taşınmasını azaltır, daha az işçilik gerektirir, bir araçtan diğerine aktarımı basitleştirir ve yükleme ve boşaltma sürelerini azaltır.

3-) Yük izleme ve risk azaltma: Eşyalar birbirinden ayrılmadığı için bir araçtan diğerine geçerken bile çok kolay bir şekilde yerleştirilebilirler. Kargo üniteleri mühürlü olduğu için de varış yerine ulaşana kadar kabin açılmamakta, kırılma, kaybolma veya çalınma gibi kazalar çok nadir olmaktadır.

4-) Daha basit resmi prosedürler: CTU’ların mühürlenmesi gümrük prosedürlerini, kontrolleri ve teftişleri hızlandırır, bekleme ve seyahat süresinden tasarruf sağlar ve bunların tümü teslimat sürelerini optimize eder.

5-) Denetimler sırasında basitlik: Kargo, kapalı ve mühürlü olarak taşındığı için genellikle daha az denetime tabi tutulur.

6-) Çevresel faydalar: Malların paketlenmesi ve paketlenmesinden tasarruf, kargo birimi başına düşen enerji tüketimi ve kullanılan araçların/araçların CO2 emisyonlarının en aza indirilmesi, daha küçük bir nakliye karbon ayak izi ve daha sürdürülebilir bir model ile sonuçlanır.

Benzer İçerikler

Filo Yönetimi

Filo yönetimi, bir filonun verimli, zamanında ve bütçe dahilinde çalışmasını sağlamak için gerçekleştirilen genel eylemleri ifade eder. Filo yöneticileri tarafından filo faaliyetlerini izlemek, varlık yönetimi,

İncele

Ticari Araç Kiralama

Bir araç satın almak, sürekli değer kaybeden bir varlığa yapılan pahalı bir yatırımdır. Ancak, malların taşınmasını içeren bir sektördeyseniz, doğru zamanda doğru boyutta kamyona erişim

İncele
Contact us

Kapsamlı Değerleme Hizmetleri İçin Bizimle İletişime Geçin

Sorularınızı yanıtlamaktan ve hizmetlerimizden hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Your benefits:
What happens next?
1

We Schedule a call at your convenience 

2

We do a discovery and consulting meting 

3

We prepare a proposal 

İletişim